Hoe kan ik cliënten aan behandelaren koppelen? Groepen aanmaken.
Koppel cliënten aan behandelaren met cliëntgroepen, zodat gebruikers alleen de dossiers zien waar ze recht op hebben. Zo maak en vul je de groepen.
groepen autorisatie clientengroep cliëntengroep cliëntengroep clientgroep behandelgroep cliëntengroepen clientgroepen cliëntgroepen cliëntgroep clientgroep
DossierLaatst bijgewerkt:
Werk je met meerdere therapeuten en heeft iedere therapeut een eigen groep cliënten? Of heb je vaste groepen in je cliëntenbestand, zoals workshopdeelnemers? Koppel je cliënten dan aan cliëntgroepen. Zo hebben alleen de juiste gebruikers toegang tot de dossiers.
- Na het instellen van de groepen openen gebruikers (behandelaren, waarnemers en assistenten) alleen nog de cliëntdossiers waar ze rechten voor hebben.
- Heeft een gebruiker geen rechten voor een dossier? Dan krijgt die gebruiker een melding.
- Hoofdgebruikers kunnen altijd bij alle dossiers. Zo kunnen zij de dossiers aan de juiste groepen koppelen.
- De groepen gelden alleen voor de rollen Behandelaar, Waarnemer en Assistent. De rol Boekhouder heeft nooit toegang tot cliëntdossiers.
Groepen maken en aan gebruikers koppelen
Voordat je cliënten aan een gebruiker koppelt, maak je eerst groepen.
-
Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruikers / Rechten.
-
Open het onderdeel Toegang cliëntdossier/groepen.
-
Klik op Groep toevoegen.
-
Vul een Naam in en kies bij Gebruikers met toegang tot deze groep de gebruikers. Klik op Opslaan.
-
Bepaal met Cliënten zonder groep zijn voor alle gebruikers zichtbaar wat er gebeurt met cliënten zonder groep. Staat het vinkje aan? Dan ziet iedere gebruiker deze cliënten. Staat het vinkje uit? Dan ziet een gebruiker alleen de cliënten uit de eigen groepen.
Heb je meerdere behandelaren? Dan zie je hier ook de optie Bij het plannen van een consult de cliëntgroep(en) van de behandelaar automatisch koppelen aan de cliënt.
Cliënten aan groepen koppelen
Je kunt cliënten per cliënt of in bulk aan een groep koppelen.
In bulk
Cliënten in bulk aan een groep koppelen kan alleen een hoofdgebruiker.
-
Ga in het linkermenu naar Cliënten.
-
Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes en zet Bulkopties aan.
-
Selecteer de cliënten die je aan een groep wilt koppelen.
-
Klik bovenaan op Wijzig en daarna op Cliëntgroep(en).
-
Kies de groepen en klik op Opslaan.
De groepen die je kiest, vervangen de huidige groepen van de geselecteerde cliënten. Zitten de cliënten al in Groep A en kies je Groep A niet opnieuw? Dan worden ze uit Groep A gehaald.
Per cliënt
-
Open het dossier van de cliënt.
-
Klik op Wijzig.
-
Kies onder Overige instellingen bij Cliëntgroep de groep of groepen.
-
Klik op Opslaan.